Jadłospis
JADŁOSPIS
12.10.2020- 16.10.2020r.
Poniedziałek
Śniadanie:Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerkaz masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa,
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z indyka w sosie śmietankowym, surówka z białek kapusty i marchewki , kompot porzeczkowy, (woda)
Alergeny: 1,3,7
Podwieczorek: Bułka drożdżowa z brzoskwinią, kakao
Alergeny: 1, 3, 7
Wtorek
Śniadanie: Ryż na mleku, Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka, kawa mleczna, , herbata owocowa , 12 banana
Alergeny: 1,7
Obiad: Rosół z makaronem, pulpet w sosie warzywnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy ( woda)
Alergeny:1,,7
Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym,pieczeń wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną
Alergeny: 1,3,7
Środa
Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa grzybowa z makaronem,fgulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek na ciepło, kompot owocowy (woda)
Alergeny:1,7
Podwieczorek: 3 kruche ciasteczka, 12 jabłka
Alergeny: 1,3
Czwartek
Śniadanie: Płatki kukurydziane z melkiem,Bułka z dynią z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, twarożek, herbata owocowa, sałata, 12 jabłka
Alergeny: 1,7
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ciecierzycą, makaron z białym serem, kompot wieloowocowy (woda)
Alergeny: 1,9
Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelek bezcukrowy
Alergeny: 1,7
Piątek:
Śniadanie: Kakao, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka
Alergeny: 1,7
Obiad: Zupaszczawiowa z jajkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy ( woda)
Alergeny: 1,3,7
Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem smietankowym, powidła śliwkowe, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:
1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;
3 Jaja i produkty pochodne,
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
9 Seler i produkty pochodne