Jadłospis

JADŁOSPIS

15.10-19.10.2018r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Kakao, bułka z ziarnami z masłem, chleb pszenno-żytni, schab pieczony, ser żółty, sałata, rzodkiewka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy 

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem i powidłmi śliwkowymi, herbata z aronii, 1/2 jabłka

Alergeny: 1 ,7

 

Wtorek

Śniadanie: Mleko, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem, schab pieczony, pomidor

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot jabłkowy

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Budyń waniliowy z owocami

Alergeny: 1, 7

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem, jogurt naturalny z morelami

Alergeny: 1, 7

 

Czwartek

Śniadanie: Musli z żurawiną z mlekiem, mięta do picia, bułka z dynią z masłem, twarożek, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony

Alergeny 1,7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot owocowy, arbuz

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajko gotowane, pomidor, bazylia, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 3

 

Piątek

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, sałata, pomidor

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki z koperkiem, surówka

z kwaszonej kapusty, sok wieloowocowy

Alergeny: 1, 4

Podwieczorek: Kisiel cytrynowy do picia z owocami, krążki ryżowe

Alergeny: -

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

22.10-26.10.2018r.

 

Poniedziałek

Śniadanie:  Kakao, kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata, pomidor, herbata owocowa

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, kotlet z fileta drobiowego, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 

Alergeny: 1, 3, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni i kajzerka z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 4, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Bułka wieloziarnista i wrocławska z masłem, polędwica z piersi kurczaka, sałata, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata z dzikiej róży

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierkowa z ziemniakami, makaron świderki ze szpinakiem i pulpecikami drobiowymi w sosie własnym, kompot wiśniowy

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek:  Budyń czekoladowy, ciasteczka maślane

Alergeny: 1, 7

 

Środa

Śniadanie: Mleko gotowane, chleb razowy z masłem, ser żółty, szynka biała, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

Obiad: Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ziemniaki, mizeria, kompot jabłkowy

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Rogal maślany z serkiem homogenizowanym waniliowym, 1/2 banana

Alergeny: 1, 3, 7

 

Czwartek

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały, parówka z szynki na gorąco, ketchup, kakao, herbata 

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa żurek z ziemniakami, schab gotowany w białym sosie, kasza jęczmienna, buraczek na ciepło, woda z cytryną 

Alergeny: 1, 3, 7,

Podwieczorek: Galaretka z owocami, ciasteczka biszkoptowe

Alergeny: 1, 3 

 

Piątek

Śniadanie: Rogal z masłem, chleb pszenno-żytni z masłem, twarożek, dżem wiśniowy, kakao, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa kapuśniak, pierogi z serem, jogurt owocowy, kompot, arbuz

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne