Jadłospis

JADŁOSPIS 
21.05-25.05.2018r.

 

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku, chleb żytni z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, rzodkiewka, herbata z cytryną 
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot
Alergeny: 7
Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata, 1/2 jabłka
Alergeny: 1, 3, 7
Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pulpet w sosie, ziemniaki z koperkiem, surówka z białej kapusty, kompot
Alergeny: 3, 7
Podwieczorek: Jogurt truskawkowy, wafelki kakaowe 
Alergeny: 7

Środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb wieloziarnisty z masłem, sałata, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet w sosie warzywnym, ziemniaki, woda z cytryną
Alergeny: 7
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe z własnego wypieku, herbata z dzikiej róży, owoc
Alergeny: 1, 3

Czwartek
Śniadanie: Chleb staropolski z masłem, szynka biała, pomidor, szczypiorek, mleko gotowane, 
1/2 banana
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, ogórek kiszony, sok jabłkowy
Alergeny: 7
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną 
Alergeny: 1, 7

Piątek

Śniadanie: Kulki czekoladowe na mleku, bułka wrocławska z masłem i dżemem malinowym, herbata z cytryną
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot
Alergeny: 1,3 4 
Podwieczorek: Kisiel cytrynowy z jabłkiem, ciasteczko kruche
Alergeny: 1, 3 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji: 
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne

 

 

 

JADŁOSPIS

28.05-01.06.2018r.

Poniedziałek
Śniadanie: Płatki na mleku, chleb razowy z masłem i serkiem homogenizowanym waniliowym, herbata 
Alergeny: 1, 7
Obiad: Zupa porowa z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot jabłkowy
Alergeny: 1, 7, 9
Podwieczorek: Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem, herbata z cytryną
Alergeny: 1

Wtorek
Śniadanie: Pasta z jajka i szczypiorku, chleb razowy, bułka wrocławska z masłem, kiełbasa drobiowa, kakao
Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek, kompot
Alergeny: 9
Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane 
Alergeny: -


Środa
Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem, szynka konserwowa, twarożek, 1/2 pomidora, herbata 
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami, kasza jęczmienna, pulpet wieprzowy

w sosie koperkowym, marchewka gotowana, kompot wiśniowy
Alergeny: 3, 9
Podwieczorek: Ciasto marchewkowe (własny wypiek), herbata z miodem
Alergeny: 1, 3

Piątek

Śniadanie: Mleko, chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa
Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, placki z jabłkami, kompot 
Alergeny: 1, 3
Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy
Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji: 
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz; 3. Jaja i produkty pochodne, 4. Ryby i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 9. Seler i produkty pochodne