Jadłospis

JADŁOSPIS

12.10.2020- 16.10.2020r.

 

Poniedziałek

Śniadanie:Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerkaz masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony, herbata owocowa,

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z indyka w sosie śmietankowym, surówka z białek kapusty i marchewki , kompot porzeczkowy,  (woda)

Alergeny: 1,3,7

Podwieczorek: Bułka drożdżowa z brzoskwinią, kakao

Alergeny:   1, 3, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Ryż na mleku, Bułka wrocławska z masłem śmietankowym,  pasta z jajka, kawa mleczna, , herbata owocowa , 12 banana

Alergeny: 1,7

Obiad: Rosół z makaronem, pulpet w sosie warzywnym, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot jabłkowy ( woda)

Alergeny:1,,7

Podwieczorek: Chleb wieloziarnisty z masłem śmietankowym,pieczeń wieprzowa, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1,3,7

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, schab pieczony, ogórek kwaszony, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa grzybowa z makaronem,fgulasz z mięsa wieprzowego, kasza, buraczek na ciepło, kompot owocowy (woda)

Alergeny:1,7

Podwieczorek:  3 kruche ciasteczka, 12 jabłka

Alergeny: 1,3

Czwartek
 
Śniadanie:  Płatki kukurydziane z melkiem,Bułka z dynią z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, twarożek, herbata owocowa, sałata, 12 jabłka

Alergeny: 1,7

Obiad:  Zupa kalafiorowa z ziemniakami i ciecierzycą, makaron z białym serem, kompot wieloowocowy (woda)

Alergeny: 1,9

Podwieczorek: Budyń śmietankowy, wafelek bezcukrowy

Alergeny: 1,7

 

Piątek:

Śniadanie:  Kakao, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta z tuńczyka, ser żółty Królewski, ogórek zielony, herbata z cytryną, mandarynka

Alergeny: 1,7

Obiad: Zupaszczawiowa z jajkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot jabłkowy ( woda)

Alergeny: 1,3,7

Podwieczorek:   Bułka wrocławska z masłem smietankowym, powidła śliwkowe, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7
 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;     
3 Jaja i produkty pochodne,    
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),      
9 Seler i produkty pochodne