Jadłospis

JADŁOSPIS

07.01-11.01.2019r.

 

Poniedziałek:

Śniadanie: Zacierki na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, wędlina, pomidor, herbata z cytryną 

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa porowa z ziemniakami, makaron z białym serem, kompot jabłkowy (woda), danio

Alergeny:  1, 7, 9

Podwieczorek: Parówka z szynki na ciepło, ketchup, chleb żytni z masłem śmietankowym, herbata z cytryną

Alergeny: 1

 

Wtorek

Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pasta z jajka i szczypiorku, ser żółty, ogórek zielony, kawa mleczna, herbata

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Ryż na rosole z zieleniną, karkówka pieczona, ziemniaki, buraczek na zimno, kompot porzeczkowy (woda)

Alergeny: 9

Podwieczorek: Galaretka z ananasem, paluchy kukurydziane

Alergeny: -

 

Środa

Śniadanie: Kulki Nesquik na mleku, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, jajko gotowane, 1/2 pomidora, herbata

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa kapuśniak z ziemniakami, kasz jęczmienna, pulpet wieprzowy w sosie koperkowym, surówka z pora, ogórka i jabłka, kompot owocowy (woda)

Alergeny: 3, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, sałata, herbata z cytryną

Alergeny:1, 7


Czwartek

Śniadanie: Kasza manna na mleku, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, ogórek zielony, herbata owocowa, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7 

Obiad: Barszcz ukraiński, spaghetti z mięsem, surówka z ogórka kwaszonego, kompot (woda)

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Ciasto z owocami, herbata z miodem

Alergeny: 1, 3

 

Piątek:

Śniadanie: Kakao, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty, powodła śliwkowe, pomidor, herbata malinowa

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa ogórkowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot (woda)

Alergeny: 1, 3, 4 

Podwieczorek: Chleb żytni z masłem i pasztetem wieprzowym, ogórek kwaszony, herbata z cytryną, 1/2 pomarańczy

Alergeny: 1, 7

 

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

14.01-18.01.2019r. 


Poniedziałek

Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, rzodkiewka, sałata, 1/2 jabłka

Alergeny:  1, 7

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, pieczone udko z kurczaka, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy (woda) 
Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: Rogal maślany z masłem i powidłami śliwkowymi, herbata owocowa

Alergeny: 1, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Ryż na mleku, herbata z miodem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Budyń waniliowy, paluchy kukurydziane

Alergeny: 7

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, powidła, sałata

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: Chałka drożdżowa z masłem śmietankowym, jogurt z oocami, herbata owocowa 

Alergeny: 1, 7

 

Czwartek 

Śniadanie: Musli, mleko, mięta do picia, bułka z dynią z masłem śmietankowym, twarożek, ogórek zielony 

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami, pierogi z mięsem, surówka z białej kapusty i marchewki, kompot owocowy (woda), 1/2 mandarynki 

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, jajko gotowane, pomidor, bazylia, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 3

 

Piątek

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, ser żółty, szynka konserwowa, ogórek kwaszony

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet z ryby, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy (woda)

Alergeny: 1, 4

Podwieczorek: Kisiel cytrynow z jabłkiem, krążki ryżowe

Alergeny: -

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      3. Jaja i produkty pochodne,     4. Ryby i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       9. Seler i produkty pochodne