Jadłospis

JADŁOSPIS

13.07. - 17.07.2020r.

 

Poniedziałek

Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, schab pieczony, rzodkiewka, sałata, herbata, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa krupnik z ziemniakami, udko pieczone z kurczaka, ziemniaki, kapusta gotowana, kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 9

Podwieczorek: 1/2 rogala maślanego + powidła śliwkowe

Alergeny: 1, 7

 

Wtorek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasta jajaeczna ze szczypiorkiem, sałata, herbata z miodem, mandarynka

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Zupa koperkowa z ziemniakami, roladka z mięsa wieprzowego w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, ryż biały, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 7, 9

Podwieczorek: Pudding, 2 biszkopciki

Alergeny:  7

 

Środa

Śniadanie: Kawa mleczna, chleb razowy z masłem śmietankowym, polędwica wieprzowa, ogórek kwaszony, sałata, herbata, 1/2 kiwi

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, filet z indyka w panierce, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem, kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 7

Podwieczorek: Bułka wrocławska z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata owocowa
Alergeny: 1, 7


Czwartek
 
Śniadanie:  Musli z mlekiem, herbata owocowa, bułka z dynią z masłem śmietankowym, twarożek z rzodkiewką, szynka biała, sałata, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami i ciecierzycą, kotlet z jajka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy (woda)

Alergeny:  3, 7, 9

Podwieczorek: Galaretka z owocami, 2 biszkopciki

Alergeny: 1, 3

 

Piątek:

Śniadanie: Kawa mleczna, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka drobiowa, ser żółty Królewski, ogórek kwaszony, herbata, 1/2 banana

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kwaszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot malinowy (woda)

Alergeny: 1, 4

Podwieczorek: Bułka kajzerka z masłem śmietankowym, szynka konserwowa, pomidor, herbata z dzikiej róży

Alergeny: 1, 7
 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;     
3 Jaja i produkty pochodne,    
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),      
9 Seler i produkty pochodne

 

 

JADŁOSPIS

29.06 - 03.07.2019r.


Poniedziałek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, kiełbasa żywiecka, rzodkiewka, sałata, herbata z cytryną, 1/2 banana

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa zacierki na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, kompot wieloowocowy (woda)
 
Alergeny: 7

Podwieczorek: Bułka maślana z dżemem truskawkowym, herbata owocowa

Alergeny: 1

 

Wtorek

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, jajecznica ze szczypiorkiem, , herbata, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 3, 7

Obiad: Barszcz biały z kiełbasą, pierogi z serem, jpgurt owocowy, kompot wiśniowy (woda)

Alergeny: 1, 3, 7

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, ser żółty Gouda, pomidor, herbata owocowa

Alergeny: 1, 7

 

Środa

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, pieczona pierś z indyka, ogórek zielony, 1/2 pomarańczy, herbata (woda)

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, filet drobiowy w sosie śmietankowym, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 7

Podwieczorek: Ciasto drożdżowe, herbata z dzikiej róży

Alergeny: 1, 3

 

Czwartek 

Śniadanie: Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka wrocławska z masłem śmietankowym, szynka biała, ogórek kwaszony, herbata owocowa, 1/2 banana

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gulasz z szynki, ziemniaki, buraczek na ciepło, napój pomarańczowy (woda)

Alergeny: 7

Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni z masłem śmietankowym, pasztet drobiowy, pomidor, herbata z cytryną

Alergeny: 1, 7

 

Piątek

Śniadanie: Płatki z mlekiem, bułka kajzerka z masłem śmietankowym, dżem brzoskwiniowy, herbata z cytryną, 1/2 jabłka

Alergeny: 1, 7

Obiad: Zupa barszcz czerwony z makaronem, ryba pieczona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot jabłkowy (woda)

Alergeny: 1, 3,  4

Podwieczorek: Jogurt owocowy

Alergeny: 1, 7

 

Substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji:

1 Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz;      
3 Jaja i produkty pochodne,     
4 Ryby i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),       
9 Seler i produkty pochodne